Nybegynnerkurs/våttkortkurs

Bærum Kajakklubb arrangerer  nybegynnerkurs for voksne. Vi krever ingen tidligere erfaring med kajakk. Kurset følger regler  og retningslinjer somer gitt av Norges Padleforbund. Gjennom de to gangene kurset varer, vil deltakeren tilegne seg de nødvendige ferdighetene for å kunnebenytte kajakk som treningsform, samtidig som det hele tiden vil være fokus på sikkerhet.

NB! BETALING OG PÅMELDING MÅ UTFØRES FRA  PC/MAC MED OPPDATERT JAVA OG IKKE TELEFON/NETTBRETT FOR SIKKER BETALING VIA NETS

Kursene er lagt opp i henhold til kursstigen til Norges Padleforbund (NPF), og ved fullført kurs vil man få utdelt NPF’s våttkort

med introduksjonskursoblat. For mer informasjon om våttkort se NPF’s hjemmeside.

I tillegg til dette vil vi ha ekstra fokus på riktig og effektiv padleteknikk siden våre kursledere er aktive konkurransepadlere,
samt at deltakerne vil lære «kameratredning».  På kursene som er over 2 kvelder (4 timer) rekker vi mer padleteknikk og "kameratredning", mens dette blir noe avkortet på kursene som varer 3 timer på en kveld.  Begge kursene kvalifiserer for våttkort i hht. NPFs krav.

Sted: Bærum Kajakklubb, Båtsportens hus, Kalvøya.
Pris: 1.500,- pr. deltaker (2 x 2 timer) og 1.200,- pr. deltaker ( 3 timer)
Varighet: ca. 2 x 2 timer eller 1 x 3 timer
Instruktører: Aktive konkurranse padlere med aktivitetslederkurs
For å delta må du kunne svømme
Utstyr: Vi stiller med kajakker, årer og padlevester.

Oversikt våttkortkurs 2018
Kurs nr. Dato
Kurs 1  28. mai og 30. mai
Kurs 2   9. juni (3 timer)
Kurs 3  18. juni og 20. juni
Kurs 4  30. juni (3 timer)
Kurs 5  2. juli og 4. juli
Kurs 6  6. august og 8.august
Kurs 7 22. august (3 timer)
Kurs 8  3. september og 5. september

Mål: Føle seg trygg i kajakk, lære grunnleggende ferdigheter og tilegne seg nødvendige kunnskaper.
Kurset vil inneholde de vanlige punktene i NPFs Introduksjonskurs (varighet 3 timer)
•Løfte, bære og sjøsette kajakk.
•Padle forover med rett kurs.
•Stoppe.
•Svinge kajakken begge veier.
•Bakoverpadling.
•Støttetak
•Gå rundt og komme seg tilfredsstillende ut av kajakken i vannet.
•Ilandstigning
•Sittestilling og god padleteknikk
•Innføring til hvordan en kan øke sikkerheten ved padling.
•Kjennskap til lokale padleforhold.
samt at deltakerne vil lære «kameratredning».

Hva skal man ha på seg på kurs? Kle deg etter vanntemperaturen. Det beste er superundertøy ulltøy/tights. Kle seg slik at
du kan svømme. Husk tørt skift etter kurset.