BKKs aktive i Portugal

Reisebrev fra BKKs aktive forfattet vav Vetle og co fra Portugal

Reisebrev Portugal:

Etter mange tidligere år med vårsamling i sandvikselva har vi i Bærum Kajakklubb reist ned til varmere strøk. Vi er nå lokalisert i et 5 stjerners spa og resort senter ved Montebelo Agueira Lake, mellom Porto og Lisboa. Temperaturen er mellom 17-23 grader med en litt kjøligere morgenkvist. Solen skinner og Andreas er solbrent, selv med en halv cm tykt lag solkrem; faktor 50. Vi padler på en stor innsjø med mange lange tarmer hvor vi kan gjemme oss vekk fra vær og vind, men dessverre ikke kanopadlere.

Jacob har satt opp et ambisiøst treningsprogram med mellom 3 og 4 timer trening om dagen. Dagene starter med 20min tøyning og 30min balansedriller, før vi går til frokost og returnerer til vannet igjen for dagens første hovedøkt. Ettermiddagen består av padleøkt og en styrke eller løpe økt. Mellom all treningen får vi servert tre hotellmåltider om dagen. For enkelte bærumspadlerne er ikke det nok, og det konsumeres vesentlig mengder med snacks og kullsyreholdige drikker mellom slagene. Det er allerede konfiskert en god del energidrikk fra mindreårige utøvere.

Etter fire økter før lunsj tirsdag morgen innvilget Jacob en etterlengtet halv fridag som gikk til reising til Coimbra. Der har vi kjørt elektriske scootere, handlet klær og sett på gamlebyen.

Videre ser fram til solrike dager og masse kvalitetsfull trening, og gruer oss til å komme tilbake til kulden.