Reisebrev fra treningssamling i Florida

Tre av våre seniorpadlere, Vemund, Maria og Kristine, er i Florida på treningssamling med landslaget. Vemund har sendt et reisebrev:

Da har det gått over 2 uker siden Maria, Kristine og jeg reiste sammen med padlelandslaget, fra kalde Norge til Floridas varme vestkyst. Etter en lang Flyreise, flere timer i passkontroll og tre lange timer i bil, kom vi natt til torsdag 15. november, fram til South Gulf Cove i Port Charlotte. Det er her vi har tilbrakt de siste 16 dagene, og skal være frem til onsdag 5. desember. Hele gruppa er fordelt på 3 forskjellige hus, som ligger i et område bestående av et nettverk av kanaler, og med tilgang til en innsjø, hvor mesteparten av padleøktene gjennomføres. Værforholdene har jevnt over vært gode, med temperaturer opp mot nesten 30 grader på det varmeste, og fine vindforhold.
Florida ligger 6 timer etter Norge, og for ikke å gjøre overgangen for stor og minimere jetlag etter hjemreisen, starter vi dagene tidlig. Første treningsøkt om morgenen starter 0715, da har solen akkurat rukket å stå opp og det er fremdeles kjølig i lufta. Første morgenøkten er alltid padling, og det er om morgenen de harde øktene gjennomføres. På ettermiddagen er det ofte padling eller en kombiøkt med enten styrke og padling eller styrke og løping, som står på programmet.
I løpet av de siste 2 ukene har vi fått gjennomført mange solide treningsøkter, og fått masse kilometre i treningsdagboka. Men selv om det har blitt mye trening har vi også opplevd mye annet, blant annet har vi sett på verdensmesterskapet i OPA racing (Offshore Powerboat Association), som var en del av Englewood beach waterfest. Her fikk vi demonstrer hvor fort det er mulig å kjøre med motorbåt. En annen dag var vi på øya Boca Grande, som er et lite ferieparadis med mange fine strender, her var det også delfiner.
På øktene hvor vi har padlet i mindre grupper har det også hent at vi har møtt på en og annen alligator. Pulsen slår noen slag raskere hver gang man ser noe røre på seg i vannkanten, og padleturene blir litt mer spennende når man vet at det er alligatorer i vannet, men så langt har ingen blitt spist, og alle er like hele og motiverte for å utnytte de siste dagene i varmen maksimalt, før turen går hjemover.
Padlehilsen fra
Vemund