Gullfireren har 50 års jubileum

Torsdag 25.oktober er det 50 år siden Norge tok OL-gull på K4 1000 meter i Mexico 1968. Et stort idrettsøyeblikk - den legendariske Gullfireren var et faktum.

Bærum Kajakklubb vil med dette gratulere; Steinar Amundsen, Egil Søby, Tore Berger og Jan Johansen med 50-årsjubileet og samtidig takke for det dere har betydd for norsk kajakksport! Tore og Steinar er æresmedlemmer i Bærum KK.

Gullfireren vant gull i OL, EM og VM, og innførte en unik trenings- og vinnerkultur i norsk padling som har blitt videreført til stadig nye generasjoner av utøvere. Arven fra Mexico-OL har gitt oss mange store øyeblikk i senere internasjonale mesterskap.